Dort Rychlík :o)
Suroviny: * kulatý dortový korpus - ideálně už na 3x rozkrojený (je možné upéct i domácí piškot)
* šlehačka nebo smetana ke šlehání 250 ml
* 2x „pikslované“ mandarinky (jedny se šťávou, druhé bez) – je možné nahradit i jiným ovocem, ale já se vždy vrátila k mandarinkám
* pudink bez vaření (př. Dr. Oetker) – ideální je světlý korpus a tmavý pudink, navíc dort získá kombinací mandarinek a tmavého pudinku zvláštní zamilování-hodnou chuť
* oříšky na ozdobu (je možné nahradit i strouhanou čokoládou nebo barevným zdobením podle nálady nebo příležitosti)
Postup: 1. Nejdříve si do uzavíratelné krabičky vylijeme smetanu nebo šlehačku, přidáme mandarinky – jedny bez šťávy a druhé se šťávou a navrch posypeme pudinkem bez vaření.
2. Krabičku uzavřeme a pilně s obsahem třeseme, dokud nám nezhoustne. (Aspoň si během přípravy a ochutnávání trochu zacvičíme :o))
3. Připravíme si korpus, který budeme potírat námi vyrobeným krémem – já to obvykle dělám tak, že si korpus vyndám z platového obalu a postupně tam vracím patro po patru a pečlivě prokládám namazanými vrstvami:o)
4. Nakonec nahoře ozdobíme nasekanými oříšky, strouhanou čokoládou nebo barevným zdobením – záleží na náladě, možnostech nebo příležitosti :o) Vrch je možné ozdobit třeba i ovocem :o)
5. Snad už jen na chvíli šoupnout do ledničky a sobě i návštěvě popřátDOBROU CHUŤ !!!
Náhledy fotografií ze složky Dort Rychlík