Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dort Rychlík :o)

13. 11. 2009

Suroviny: * kulatý dortový korpus - ideálně už na 3x rozkrojený (je možné upéct i         domácí piškot)

 * šlehačka nebo smetana ke šlehání 250 ml

 * 2x „pikslované“ mandarinky (jedny se šťávou, druhé bez) – je možné nahradit i jiným ovocem, ale já se vždy vrátila k mandarinkám

 * pudink bez vaření (př. Dr. Oetker) – ideální je světlý korpus a tmavý pudink, navíc dort získá kombinací mandarinek a tmavého pudinku zvláštní zamilování-hodnou chuť

 * oříšky na ozdobu (je možné nahradit i strouhanou čokoládou nebo barevným zdobením podle nálady nebo příležitosti)

 

Postup: 1. Nejdříve si do uzavíratelné krabičky vylijeme smetanu nebo šlehačku, přidáme mandarinky – jedny bez šťávy a druhé se šťávou a navrch posypeme pudinkem bez vaření.

 2. Krabičku uzavřeme a pilně s obsahem třeseme, dokud nám nezhoustne. (Aspoň si během přípravy a ochutnávání trochu zacvičíme :o))

 3. Připravíme si korpus, který budeme potírat námi vyrobeným krémem – já to obvykle dělám tak, že si korpus vyndám z platového obalu a postupně tam vracím patro po patru a pečlivě prokládám namazanými vrstvami:o)

 4. Nakonec nahoře ozdobíme nasekanými oříšky, strouhanou čokoládou nebo barevným zdobením – záleží na náladě, možnostech nebo příležitosti :o) Vrch je možné ozdobit třeba i ovocem :o) 

 5. Snad už jen na chvíli šoupnout do ledničky a sobě i návštěvě popřát

DOBROU CHUŤ !!!
 

Náhledy fotografií ze složky Dort Rychlík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář